Catering av á la carte

Valfriheten är stor

Ska ni ordna privat- eller företagsfest, kanske bröllop, dop, födelsedagsfest eller något annat? Kanske representation i hemmet eller personalfest på jobbet. En fest är som en premiär. Därför är förberedelserna viktiga för att ni skall få en lyckad upplevelse. Catering av á la carte är den perfekta lösningen för er. Ring gärna så skräddarsyr vi en meny för ert sällskap.

Givetvis går det att kombinera menyerna som man själv vill. Dessa menyförslag är som sagt förslag. Kom gärna med egna förslag. Vill ni hålla på lite i köket själva hemma, så kanske ni ordnar huvudråvaran, och beställer bara såsen, soppan eller desserten för att underlätta …

TÄNK PÅ ATT Du måste beställa minst 10 av en och samma rätt. Under helger är minimumantalet 30 personer. Moms 12% tillkommer på alla priser. Eventuell leveransavgift tillkommer. Betalning mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar netto.

Det går naturligtvis att beställa även till lunch. I alla menyer ingår bröd och smör.
Vegetariskt? Vi kan givetvis göra vegetariska rätter om så önskas, men för att kunna följa vad säsongen har att erbjuda i grönsaksväg så gör vi gärna offert åt er.

I de flesta fall kommer vår mat upplagd så här:

Förrätter

Vi kommer tillsammans överens om hur ni vill ha det! Antingen vackert upplagt direkt på tallrik eller levererat på fat så ni själva kan lägga upp det på eget porslin.

Varmrätter

Maten kommer i värmeboxar och upplagt i porslinsformar.

Desserter

Upplägget för desserterna varierar beroende på vilken dessert ni valt. Ni får den nästan alltid dekorerad portionsvis i glas, skål eller tallrik.

Förrätter

Skagen canapé på restaurangbakad kavring ”klassisk” med handskalade räkor och kräftor, citron och dill 85 kr
Lax ”kallrökt” pepparotscréme, crostini, nöt vinaigrette, syltad rödlök och vattenkrasse 90:-
Skaldjursceviche med avokado, lime och koriander, serveras med svartpepparkex och jungfrusallad 90 kr
Röding från Tärnaby ”lättbakad” champagnegelé, citrusreduktion, blomkål, blad och forellromspärlor 115 kr
Löjrom ”Kalix” västerbottensostcremé, silverlök, citron, örtsallad och smörstekt trekant krutong 135 kr
Krispiga färska rödbetor ”vego” med getostmousse, rucola, honungsglaserade valnötter och balsamicosirap 80 kr
Lufttorkad parmaskinka fylld med fetaost, serveras med inkokt kronärtskocka samt tomat- och basilikadressing 85 kr
Kallrökt lax med hyvlad parmesan, pinjenötter och röda mangoldskott samt pepparrotsfärskost och lime. Skagenröra på kräftor och räkor i liten syltburk med löjrom 95 kr
Lax ”pastrami kryddad” ananas sousvide, lime, sidfläsk och sallad misclun 110 kr
Anklever ”torkad oxfilé” på toast, marinerade fikon, balsamicosirap och rucolasallad 95 kr
Löjrom med crème fraiche, rödlök och citron, serveras med hembakat stenugnsbröd 155 kr
(Brödet kan med fördel värmas på i ugn på plats om möjligt)
Italiensk tallrik: Grillade kronärtskockor med parmaskinka, sparris, fetaost samt rostade pinjenötter, serveras med pesto och confittomater 85 kr
Rökt laxtartar med citronsyrad gurka, kapris, äpple, arenkhakaviar och en örtmajonnäs 85 kr
Sill och ost ”tradition” 3 sorter sill, hemkryddad prästost och spisbröd 90 kr
Krabba ”från Devon” äppelravioli, falsk tonfisk och curryvinaigrette 125 kr
Oxfile ”pepparstekt” bakad i vacum, tryffelfärskost persiljerot och rödbeta 95 kr

Förrättssoppor

Vishysoise ”potatis soppa” sockersaltad lax, gräslök och kavringkrisp 85 kr
Hummersoppa ”klassisk” lättvispad grädde och ost krutong 115 kr
Tryfferad jordärtsskockssoppa med ravioli fylld med färsk dragon och kycklingfilé 115 kr
Saffransdoftade musselsoppa med färska skaldjur 115 kr

Varmrätter

Varmrätter kött

Pepparkryddad oxryggbiff med confitbakad tomat och råstekt vitlökspotatis samt bearnaise 220 kr
Biff Rydberg på tärnad oxfilé, potatis och smörkokt lök, serveras med rå äggula i tomat och senapsgrädde samt rödvinssky 250 kr
Grillad T-benstek på kalv, nyslagen kallrörd bearnaise, tryffel- och chévrepotatis samt bakade och sherryinlagda plommontomater 255 kr
Reninanlår med västerbottenpotatis och svartvinbärssky samt stuvade trattkantareller 310 kr
Kalventrecôte, säsongens primörer, portvinssås samt potatis- och jordärtskocksgratäng 225 kr
Lammracks med balsamicosky, bakad tomat och tzatziki samt potatisterrin med fetaost 255 kr
Långsambakad fläskkarré ”pulled pork” med BBQ-sås och vitlökssmör kryddat med sambal samt oliv- och citronmarinerade grillade grönsaker, potatisgratäng 155 kr
Wallenbergare med potatispuré, ärtor och skirat smör samt rårörda lingon 155 kr
Högtempererad fläsksida med sauterad kål ”asiatique” och rostade grönsaker med asiatiska kryddor samt soja- och ingefärssky 195 kr
Marinerad lammytterfilé med ragu på ostronskivling, soltorkade tomater, haricots verts, vitlök och fetaost, serveras med pepparsås och rosmarinpotatis 225 kr
Pepparstek på färsk svensk oxfilé med säsongens bästa grönsaker och pepparsås 250 kr
Kryddstekt hjortytterfilé med kantarellsås, smörkokta morötter och bönor samt timjanduchesse 230 kr
Grillad oxfilé ”skomakarlåda” med bacon, gräslök och rödvinssky samt potatispuré 235 kr
Madeiraglaserad gödkalvfilé med kalvbräss och toppmurklor samt potatis- och palsternackstorn 310 kr
Grillad kalvrygg med färsk sparris och gräddkokta murklor samt potatisbakelse med smak av parmesanost samt semibakad tomat 255 kr
Klassisk oxfilé provençale med ugnsbakade småtomater, vitlökssmör, rödvinssås, råstekt potatis samt haricots verts med champinjoner 255 kr
Hängmörad grillad biff med dijonbearnaise och äppelkapris samt friterad mandelpotatis och färskriven pepparrot 230 kr
Reninnanlår ”kryddstekt” Selleripuré, sockerstekta morötter i färg, inkokt lök, kyndel och steksky 235 kr
Grillad kalvytterfilé lindad med parmaskinka, pinjenötter, basilika och aprikoser samt mustig sky smaksatt med soltorkad tomat, persilja och rostad vitlök, serveras med säsongens primörer samt risotto 255 kr
Hängmörad Biff ”50 grader” pepparrot, foliebakade grönsaker, potatis och barollosås 220 kr
Högtempererad Fläsksida ”2 timmar” bakat äpple i press, grönsaker i säsong och ingefärssky 195 kr
Kalvytterfilé ”Boer” med fem nyanser av rotsaker och frukt, gräddsås och potatispuré smaksatt med svart trumpetsvamp 245 kr
Oxfilé med oxsvansragu med smålök, shitakesvamp och rökt bacon i bourgognesås, serveras med tryfferad potatispuré 295 kr
Grillad ryggbiff med stekta kantareller, säsongens primörer och bearnaisesås samt krämig potatiskaka med västerbottensost 235 kr
Renytterfilé i bit med krämig viltcognacsås, rosmarinbakad potatiskaka samt färsk svamp efter säsong med rotfruktsbrunoise 265 kr
Helstekt entrecote med glaserade lökar, bordelaisesås samt jordärtskocksstuvade grönsaker och timjanpotatis 250 kr
Klassisk rådjurssadel med murkelsås, pommes fondant och glaserade svartrötter samt rönnbärsgelé 375 kr (Minimum 20 personer)
Mörbakad oxkind ”bœuf bourguignon” med potatispuré 215 kr
Grillad gödkalvfilé med konfiterad grissida och säsongens sparris och primörer, tryffelcremé och bourgognesky samt potatispuré med västerbottensost 295 kr

Varmrätter fågel

Provençalebakad grillad majskycklingfilé med grillade grönsaker, serveras med pepparsås samt fondantpotatis 155 kr
Grillad majskyckling med gräddkokta murklor, friterad schalottenlök, rödlöksmarmelad och äppelsky 235 kr
Glaserat ankbröst med ragu på ekskivling, äpple och jordärtskocka, serveras med tryffelpotatispuré 225 kr
Parmesanoststekt majskyckling med syrlig tomatconcassé och pesto samt grillade grönsaker 165 kr
Ankbröst ”Frankrike” med friterad karljohanssvamp och grillade provençalska grönsaker samt kryddsås och potatis 235 kr
Gremolatastekt svenskt kycklingbröst med potatispuré kryddat med oliver och parmesan, rostad paprikasås samt provençalegrillade grönsaker 185 kr
Majskyckling supreme med kantarell- och västerbottensostfyllning, serveras med kycklingveloté och rotsaker 225 kr
Cajunkyckling med BBQ-sås och tzatziki samt klyftad potatis och grillade grönsaker provençale 155 kr
Bjärekyckling ”svampstekt” årstidens grönsaker, nakenhavre, örtveloté 235 kr
Tupplår bakad med örter, sauterade majrovor och kålrot, serveras med rostad mild vitlökspotatispuré och salviasky 235 kr
Magre Anka ”confit” lår och bröst, linser rotfrukter kanderat plommon och rödvissås 225 kr
Fransk majskyckling ”roti” med ragu på jordärtskockor, shitake och äpple med ungsbakad potatis och persilja 235 kr

Varmrätter fisk

Ångad laxfilé med kräfthollandaise, pepparrot och säsongens primörer samt kokt potatis 175 kr
Halstrad torskrygg med rödvinssky, riven pepparrot, brynt smör och mandelpotatispuré samt stekt svamp med spenat 260 kr
Mälargösfilé med havskräftkorv, spenat, koriander samt citrongräs- och ingefärsbuljong 240 kr
Kall inkokt lax med örtsås, inlagd gurka, citron och färskpotatis 145 kr
Hälleflundra och laxfilé ”black and white” med tryffelsås och hollandaise samt cruditeésallad och potatis 230 kr
Halstrad rödingfilé med karljohanssvamp, sticklök och saffransfumet samt pressad potatis 195 kr
Vinpocherad västerhavstorsk ”classico” med handskalade räkor, dill, riven pepparrot, ägg, brynt smör och spenat med champinjoner samt säsongens potatis 255 kr
Halstrad röding med en cruditeésallad och rostade jordärtskockor och potatis, serveras med dillkräm och en citronette på brynt smör smaksatt med tomatconcassé 190 kr
Västerbottensost- och karljohanssvampöverbakad öring med het ”bouillabaissesås” och sotad pilgrimsmussla och havskräfta samt säsongens mussla, serveras med aioli och potatis 275 kr
Vinångad laxfilé med löjromshollandaise, dill- och gräslöksslungad potatis med färsk grön sparris (sommarhalvåret) eller svartrötter (vinterhalvåret) 185 kr
Rödtungafilé Walewska med hummersås, färsk skalad hummer, sparris, tryffelstekta småchampinjoner och smördegsflurong samt pommes duchesse 275 kr
Pocherad rödtungafilé med saffran- och musselvelouté samt brässerad fänkål med Vikentomater, serveras med kokt potatis 215 kr
Marulk ”tom Kai gai” med citrongräs och curry samt färska grönsaker och basmatiris 285 kr
Ört- och citrusmarierad ångad laxkub med havskräfta, pilgrimsmussla och juliennegrönsaker samt vitvinssås och pressad potatis 225 kr
Klassiska fiskgratäng i form med vitvinssås, grönsaksbädd och handskalade räkor samt pommes duchesse 155 kr
Lättrimmad odlad torsk med blåmusslor, gravade tomater och syrlig dillsås 245 kr
Pocherad bergtungafilé fylld med pilgrimsmusslor och kräftor ”Franzen” samt inkokt grillad fänkål, sparris och semibakade tomater, serveras med hummersås smaksatt med dragon och västerbottensostkryddad potatispuré 245 kr
Marulksfilé täckt med örter och västerbottensost, pilgrimsmussla provençale och bouillabaissesås samt potatisterrin 295 kr
Rimmad lax med dillstuvad potatis och inlagd gurka 145 kr
Fjällröding ”halstrad” friterad ostronskivling, skogssvampssås, potatis och persiljerotspuré 215 kr
Odlad torsk ”citron och honungsbakad” grönärtscremé, vacumkokta grönsaker, och torr cidersås 245 kr
Norsk fjordlax ”lågtempererad”, tryffelhollandaise, säsongens primörer med färska bönor och dillslungad potatis 190 kr
Bouillabaisse På Gourmedias vis helgeflundra, havskräfta, lax, pilgrimsmussla, räkor, blåmusslor, fänkål med rouillé och potatis 195 kr
Mälargös ”stekt” potatis fondant, rostade rödbetor, kapris, örtsallad, räkor och brynt smör 230 kr
Pocherad slätvar täckt med lax- och skaldjursmousse, serveras med syrade grönsaker och sås på saffran och stjärnanis 285 kr
Piggvar ”pocherad” mandelpotatispuré, mandelpotatischips, kronärtskockor, fänkål, röd steklök och selleri kokt i vacum och jus roti 325 kr

Desserter

Desserter och ost

Crème brûlée med glaserade hallon och hallonjuice 60 kr
Chokladvariation: mjölkchokladbavroise med nötbrownie och salt tryffel, serveras med kolasås 125 kr
Vaniljpannacotta med bärgazpacho och mynta 70 kr
Mjölkchoklad- och Baileysmousse med citrusterrin, hallon och hallonjuice 75 kr
Rabarbersoppa med färska bär och vaniljcrème med kardemumma 70 kr
Pannacotta på mörk choklad och blodapelsin i glas, serveras med citrusfrukter och chokladsmulor 80 kr
”Peach Melba” inkokta persikor med vanilj, hallonsås mynta och färska hallon 85 kr
Ananas ”cuba libre” med kokos crème, dulce de letche och kokos crisp 95 kr
Fläderkokt päron med vaniljmousse och kolaripple 95 kr
Hasselnötsparfaite med ädelostfylld vårrulle och rårörda hjortron 115 kr
Hjortron ”surprice” Hjortronmylta och sötad gräddfil med krossade drömmar, sås på hjortron och älgört 90 kr
Cheescake med citron och vanilj med äppelkompott och sockerkakskrutong 75 kr
Chokladterrin med mango, nötmüsli och en frisk sorbet 90 kr
Svenska och franska ostar x 2 med kex och fikonmarmelad 70 kr
Svenska och franska ostar x 4 med kex och fikonmarmelad 95 kr
Chokladtryffel 20 kr
Petit four 25 kr

Desserter i glas

Smått och gott till kaffet? Allt serveras i shotglas eller större glas.
Mindre 39 kr
Större 49 kr

Välj mellan: (Minimum 20 per sort)
Ljus chokladmousse med Baileys och rårörda hallon
Choklad och kola med saltade nötter
Vaniljcremé ”marängswiss” med chokladsås, banan och maräng
Hallonmousse med vit chokladkross och hallon
Choklad i nyans ”Romerska bågar” med crisp och svartvinbär
Havtorn med vanilj- och yoghurtcremé samt krossade drömmar
Rabarberkompott och jordgubbar med lakritsgelé
Söt yoghurtcremé med inkokt ananas och koriander coli
Tiramisu ”piccoli”
Cheescake med citron och äpple
Kokospanacotta med ananas ”Cuba libre” rom och kryddor
Crème catalan med apelsinsallad och kanelskorpa
Fruktsallad med vaniljkesella och nötter (fettsnålt)
Dumlemousse med mangotartar
Passionsfruktsmousse med syltade kumquats
Vaniljpannacotta med färska jordgubbar och mynta
Pannacotta på mörk choklad och blodapelsin
Vaniljmousse med hjortronmylta
Chokladpannacotta med mangosalsa kryddad med cointreau
Blåbärspannacotta med vit chokladcrisp